Monsieur Dakar Karel Loprais

Nadační fond Historie dobrodružství se podílel na organizaci výjimečné přednášky českého automobilového závodníka a šestinásobného vítěze automobilových závodů Rallye Dakar v kategorii kamionů Karla Lopraise a mechanika a navigátora Oty Měřínského. Setkání se uskutečnilo při příležitosti 30. výročí prvního vítězství Karla Lopraise v 10. ročníku legendárního pouštního závodu Pioneer Rallye Paris-Alger-Dakar mezi kamiony v roce 1988 v kulturním centru Cooltour na Černé louce v Ostravě ve středu 4. dubna 2018 v 18:00 hod.

Napsali o setkání

O setkání s "Monsieur Dakar" Karlem Lopraisem a navigátorem Otou Měřínským napsali v Moravskoslezském deníku dne 28. března 2018. Článek je k nahlédnutí zde.

 

Odkaz na stránky pořadu Dobré ráno České televize

Karel Loprais byl v úterý 3. dubna 2018 hostem pořadu Dobré ráno na České televizi. Společně s Japonci na konci diváky pozvali na přednášku, kterou organizuje Nadační fond Historie dobrodružství.

Odkaz na stránky pořadu Dobré ráno České televize s hosty Karlem Lopraisem a Japonci na konci

 

Fotografie z přednášky

Foto: Petr Piechowicz

 

Foto: Petr Pazdírek

Rozhovor s Karlem Lopraisem v Českém rozhlase

S jednou z největších osobností Rallye Dakar, s šestinásobným vítězem nejtěžší rallye světa Karlem Lopraisem hovořila redaktorka Českého rozhlasu Ostrava Dagmar Misařová při příležitosti oslavy jeho sedmdesátin. Reportáž byla odvysílána 5. března 2019.

Odkaz na rozhlasovou reportáž